Kijktijd van 1.7 seconden is niet genoeg voor P&G

Engagement komt niet aanwaaien en alleen programmatic inzetten zal de doelstellingen niet halen. Marketingbaas van Procter & Gamble gaf op Dmexco openheid van zaken. Pritchard komt met oplossingen o.a. op hoe om te gaan met de eerste 2 seconden om veel marketingwaste te voorkomen:

Kijktijd 1,7 seconde
Pritchard ging vrij uitvoerig in op het aspect viewability. Het probleem is niet alleen dat veel vertoonde reclame niet zichtbaar is, ook de impact van de advertenties is te laag. Pritchard erkende dat ook P&G veel te lang de markt heeft overspoeld met 30-seconde-uitingen, ‘alsof online media niets anders zijn dan tv. Uit data blijkt echter dat de gemiddelde kijktijd van een online video slechts 1,7 seconde is, en dat slechts 20% van de ads langer wordt bekeken dan 2 seconde.’

P&G heeft conclusies getrokken. ‘Uiteraard vertonen we geen 30-seconde-advertenties meer. We werken aan de ontwikkeling van advertenties die hun werk doen in 2 seconde. En natuurlijk onderhandelen we met partijen, zodat we alleen betalen voor advertenties die mensen echt zien.’

Het aanpassen van de vorm is echter niet genoeg, weet Pritchard. Hij ziet een fundamenteler probleem: mensen zitten niet te wachten op reclame. En dat komt, doordat reclame in verreweg de meeste gevallen te weinig relevant is. ‘Bijvoorbeeld op sociale media komen mensen samen om met elkaar van alles te delen over hun leven. En daar past reclame niet goed bij. Marketeers en techbedrijven moeten gezamenlijk met oplossingen komen en ervaringen creëren die beter zijn.’


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s