5 tips voor optimale aandachtsconversie in video

In onze vorige post was te lezen dat P&G bij inzet van een commercial van 30 seconden, gemiddeld 1.7 seconden terugkrijgt. Een aandachtsconversie van 5.7%. Als zoveel aandacht al vroegtijdig strand, kan de conversie verder in de funnel ook niet groot zijn en gaat veel mediabudget verloren.

Er zijn bepaalde regels om wel door de aandachtsclutter heen te breken. Creatie is hierbij doorslaggevend. Het is moeilijk te bepalen hoe de gemiddelde creatie van P&G eruit heeft gezien en ja natuurlijk heeft online veel afleiding en moet je als adverteerder blij zijn als de website bezoeker maar een glimp ervan opneemt. Hieronder 5 tips om het passieve kijkerspubliek meer in de verhaallijn te trekken, begeleidt door de mooie nieuwe Volvo commercial.

Voor dat ene moment…

Volvo doet het qua inrichting van creatie veel goed. De intro blijft je uitnodigen om tot einde uit te blijven kijken. Hierbij opgesomd wat er goed gaat en tevens als 5 algemene tips hoe je video in te richten:

  • Gebruik van emotie (muziek/ meisje)
  • Benadruk niet de techniek (minder op de ratio) maar laat de uitwerking van de techniek zien (proof)
  • Toon vroeg het merk/ product zonder de verhaallijn te verstoren
  • Er wordt naar een plot toegewerkt
  • Scenes gaan vloeiend in elkaar over en kan ook in passieve modus gevolgd worden

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s