Aandacht voor social ads

We hebben de lijn van vorig jaar doorgezet met vorige week een boeiende workshop sessie bij een mediabureau over de rol van aandacht op impact van social ads. Hiervoor kreeg Primer verschillende uitingen als A/B test aangeleverd over verschillende merken.

Qua conversie lagen de resultaten van de meeste uitingen verder uit elkaar en de klant was benieuwd of de 1e fase van aandacht de gap kon verklaren. De uitingen zijn de dag na aanlevering, over verschillende metingen meegenomen.  De uitkomsten zijn de week daarna in de workshop gepresenteerd.

Hoge correlatie conversie en aandacht

Vooraf hebben wij de resulaten afgezet tegenover de daadwerkelijke conversie om te zien of er een goede correlatie is tussen de aandachtswaarden en de uiteindelijke realtime conversie. En dat was er.

Zo konden wij met terugwerkende kracht een deel van de verschillen op conversie verklaren door terug te gaan naar de 1e fase van aandacht. Een boeiende reconstructie, die bevestigt dat de 1e fase van aandacht cruciaal is voor verdere verwerking van social ads.

De ingredienten voor deze workshop met hoge research ROI zijn:

  1. Aanlevering van verschillende uitingen die als A/B test zijn ingezet (bij voorkeur met hogere verschillen op conversie tussen beide campagnes)
  2. Snelle verwerking van de resultaten met transparantie van beide partijen voor koppeling conversie en aandachtswaarden
  3. Interactie met het team zodat direct actie ondernomen kan worden op lopende en toekomstige campagnes

Wil je ook meer inzicht in de werking van social-ads op aandacht en de impact verhogen voor lopende- en toekomstige campagnes? We voeren dit uit tegenover lage investering en met hoge research ROI. We schakelen snel, met maximum aan actiematige inzichten.

 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s