Aandacht voor social ads

We voeren momenteel vaker workshops uit bij o.a mediabureaus over de rol van aandacht op impact van social ads. Hiervoor kreeg Primer social- media uitingen als A/B test aangeleverd, over verschillende merken.

Soms liggen clicks en sales verder uit elkaar en is het doel om vanuit de 1e fase van aandacht de gap te laten verklaren. De uitingen worden de dag na aanlevering, over verschillende metingen meegenomen.  De uitkomsten worden de week daarna in de workshop gepresenteerd.

Hoge correlatie conversie en aandacht

Na de metingen worden de resultaten afgezet tegenover de daadwerkelijke conversie om te zien of er een correlatie is tussen de aandachtswaarden en de uiteindelijke conversie.

Zo wordt met terugwerkende kracht een deel van de verschillen op conversie (sales, clicks, engagement) verklaard door terug te gaan naar de 1e fase van aandacht. Een boeiende reconstructie, die bevestigt dat de 1e fase van aandacht cruciaal is voor verdere verwerking van social ads.

De 3 fasen voor deze workshop met hoge research ROI zijn:

  1. Aanlevering van verschillende uitingen die als A/B- test zijn ingezet (bij voorkeur met hogere verschillen op conversie tussen beide campagnes)
  2. Snelle verwerking van de resultaten met transparantie van beide partijen voor koppeling conversie en aandachtswaarden
  3. Interactie met het team zodat direct actie ondernomen kan worden op lopende en toekomstige campagnes

Wil je ook meer inzicht in de werking van social-ads op aandacht en de impact verhogen voor lopende- en toekomstige campagnes? We voeren dit uit tegenover lage investering en met hoge research ROI. We schakelen snel, met maximum aan actiematige inzichten.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s