-20% sales terug te herleiden naar aandacht

Met traditioneel adverteren weten we het nooit helemaal zeker wat de invloed is op sales. Vaak zijn er niet direct korte termijn effecten na het zien van een commercial of ooh- uiting, soms wel.  Laten we  zeggen dat zo’n exposure onderdeel is van de customer journey.

Met een verpakkingen is het een ander verhaal. 80% van de aankoopbeslissing wordt voor het schap gemaakt. Als een vepakking dan niet opvalt door de positie of door de verpakking zelf, heeft het product een direct probleem.

Case Tropicana

Een verpakking maakt veel sneller het verschil op sales, simpelweg doordat het dichter tegen het aankoopmoment aan zit. Je identiteit, en daarmee herkenbaarheid die zorgvuldig over de jaren is opgebouwd, is doorslaggevend in het schap.

Tropicana maakte de fout, bij lancering van een nieuwe verpakking, gelijk teveel van het bestaande concept af te wijken. Met als gevolg dat de identificatie weg was. Alleen loyale klanten namen nog de moeite de verpakking terug te vinden.Tropicana-20%Er ging veel mis bij deze lancering. De enige vorm van identiteit die nog was overgebleven, de merkvermelding, was ook nog eens verticaal geplaatst. Alleen loyale klanten nemen de moeite hun hoofd schuin te gooien om te zien van wie het merk is.

Experiment op impact

Zoals we met Facebook-ads met terugwerkende kracht de conversie konden voorspellen op basis van aandacht, waren we benieuwd of er een match is met aandacht op sales. Levert het nieuwe  concept ook minder vindbaarheid in een schapomgeving. We namen de proef op de som en namen beide verpakkingen mee in een online schapomgeving welke ongedwongen werd voorgelegd.

Allebei de designs met dezelfde instructie “Zoek product Tropicana”. Onze online eyetracking techniek deed de rest:

search for tropicana

Meer respondenten weten binnen 3 seconden de oude verpakking Tropicana- verpakking te identificeren. 60% oud versus 45% nieuw. De bevestiging dat de oude verpakking beter presteert in de 1e fase van indentificatie.

Hou met uw design er rekening mee dat de minder loyale klant niet altijd veel moeite doet om uw verpakking te vinden. Het zal u vooraf veel geld kunnen besparen.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: martijn@primer-research.com


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s