Deze zomer: Crossmediale branche rapportages

Je moet balbezit hebben om te kunnen scoren. Maar veel balbezit leidt niet alltijd tot scoren. Zo blijkt ook uit onze brancherapportages.

Primer is vorig jaar begonnen met de eerste metingen op engagement van reclame uitingen. Random zijn uitingen in hun natuurlijke omgeving gemeten op aandacht, merkkoppeling en boodschapoverdracht. In eerste instantie met focus op de vluchtige mediumtype als ooh, online-/ mobile banners en social-ads. We hebben hieruit al mooie vergelijkingen op uitingniveau gepubliceerd.

Voor een mooie terugblik over afgelopen jaar, gaan we een stapje verder. Voor onderstaande branches gaan we de komende maanden een brancherapportages publiceren:

  • FMCG
  • Automotive
  • Telecom
  • Financiele dienstverlening

Door onze data te aggregeren kunnnen we al zeggen dat er per branche verschillen in aandachtspatronen te herkennen zijn (zie grafiek):

graph sector level

Advertenties in de FMCG branche zijn gemiddeld wel goed in staat het merk te communiceren, maar relatief minder goed in staat om de aandacht snel en langer vast te houden. Voor Automotive geldt het omgekeerde. Telecom komt er tot nu toe het beste uit als branche. Wij laten met concrete voorbeelden zien hoe zij dit doen.

Ook laten we per branche zien hoe het wel of juist niet moet op engagement en merkoppeling. Zo zoomen we in op branchespecifieke vraagstukken. Door hoog-/ laag scorende uitingen met elkaar te vergelijken komen er waardevolle learnings uit in hoe impact te creeren in de eerste cruciale seconden met uiteindelijk hogere conversie.

De brancherapporten zullen deze zomer op onze website verschijnen. Wil je een brancherapport per mail ontvangen, stuur dan alvast een mail naar martijn@primer-research.com. Deze zal t.z.t. in jouw mailbox verschijnen, zonder kosten uiteraard.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s